basia
Znak zodiaku: Ryby
Wysłany: 2005-07-18, 07:53 Rudo-biała suczka szuka nowego domu
Poniewaz nikt z BS nie raczył skontaktować się z moim znajomym w tej sprawie (ZH ) poprosił mnie abym umieściła ogłoszenie tutaj.
Nowego domu szukamy dla 3,5 letniej, rodowodowej suni. MELANIA Górskie Pejzaże jest rudo-biała różnooka. Była trzymana w kojcu a wychodząc na spacery była spuszczana ze smyczy i podobno nie oddalała się. W domu, w którym przebywa są jeszcze inne psy, więc nie powinno byc chyba większych problemów z pogodzeniem jej z drugim psem. Miała raz szczenięta (niestety ). Sprawa jest dość pilna, bo obawiamy się aby jej właściciel nie oddał jej byle komu a nie mamy mozliwości przetrzymania suni kilka dni u siebie.
Podaje kontakt do hodowcy:
waclawik@unitrans.pl
tel. 608070176
_________________ "..Pióro moje wbije się jak szpon w biel papieru i papier jęknie. Potem czarna, atramentowa krew długimi sznureczkami liter popłynie z zapiekłej rany.."
Magdalena 17
Znak zodiaku: strzelec
Wysłany: 2005-07-18, 08:15
Kurcze byłabym może zainteresowana ale czy piesek bedzie za darmo zcy za opłatom?? I gdzie jest teraz sunia?? A i zdiecie bym chciała!
_________________ Hej KOCHANI!! Niewiem co tu napisać, więc napisze coś dla was, PAMIĘTAJCIE:
Daje sie po to,aby móc żyć,
Gdyż zatrzymać dla siebie
oznacza zginąć.
Michael Quoist
metros
Wysłany: 2005-07-18, 10:27
Myśle, że wieczorem Asia (Reimar) lub ZH wstawią fotki.
Ale szukamy osoby bardzo odpowiedzialnej, która zapewni suczce spokojne życie do śmierci. Nikogo kto jest zainteresowany rozmnażaniem jej bez rodowodu itd.
_________________ "i powiedz TAK lub powiedz NIE
musisz w koncu zdecydowac sie
czy byc kotem.. czy byc psem.."
Magdalena 17
Wysłany: 2005-07-18, 11:34
Nierozumie co znaczy rozmnażanie jej bez rodowodu?? Nie chodzi mi o rozmnazanie!! Ale przecież było mówione ż ema rodowód!!
_________________ Hej KOCHANI!! Niewiem co tu napisać, więc napisze coś dla was, PAMIĘTAJCIE:
oznacza zginąć.
Michael Quoist
To że ma rodowód nie znaczy że ma uprawnienia hodowlane... tak wiec ktoś kto by ją rozmnożył miałby szczeniaki bezpapierowe...
_________________ "Gdyby zwierzęta miały Boga ich diabłem byłby człowiek"
Magdalena 17
Wysłany: 2005-07-18, 13:11
No wiem że nie jest hodowlana bo ma za długi włos!! Tylko to tak napisałaś że zrozumiałam że nie ma rodowodu!! Mówie kurcze to niech sie zastanowią A własnie czy piesek nadaje sie do zaprzegów?? I te zdięcia bardzo prosze
bluesled_husky_zi_01.jpg
Plik ściągnięto 253 raz(y) 122,51 KB
oznacza zginąć.
Michael Quoist
metros
Wysłany: 2005-07-18, 14:12
Magdalenka co to za zdjęcie co wkleiłas? <rudo-biały SH>
Nie rozumiem? Ta suczka ma długi włos? Skąd macie takie informacje?
Ciezko powiedziec czy nadaje sie do zaprzegu, bo nigdy jej w nim nie wypróbowano.. więc trudno powiedzieć.
Magdalena 17
Wysłany: 2005-07-18, 14:21
No to zdiecie sciagłam z jakiejś stronki w necie,pies na nim jest bursztynowy:) A nio zle napisałam sorki, wiem że nie jest hodowlana!! ale czy ma długi włos czy nie nieiwme a ty Metros wiesz czemu nie jest hodowlana??
oznacza zginąć.
Michael Quoist
nie byla wystawiana. to sunka po Ferro Malaspina i Madelin PE, jej miotowy brat jest wystawiany (Miron)
Wysłany: 2005-07-18, 15:29
Chyba daltonizm mnie dotknał, ale wg mnie pies ze zdjęcia jest rudo-biały
Nie jest hodowlana ponieważ nie zaliczyła 3 występów na wystawach psów rasowych organizowanych przez Związek Kynologiczny w Polsce.
basia
Znak zodiaku: Ryby
Wysłany: 2005-07-18, 16:37
Magdalena 17, co ty za bzdury tu wypisujesz
Mela nie jest hodowlana, bo nikt tych uprawnień nie próbował zrobić. Właściciel pokrył ja bez rodowodu. Miot się pewnie źle sprzedał i teraz chce się suni pozbyć. Mela ma włos jak najbardziej prawidłowy. Jest psem, który potrzebuje stabilizacji i ciepła. Oczywiście można z nią zrobić uprawnienia hodowlane i ją rozmnażać, lecz nie sądzę aby ktoś z takimi planami był dla niej właściwym opiekunem
_________________ "..Pióro moje wbije się jak szpon w biel papieru i papier jęknie. Potem czarna, atramentowa krew długimi sznureczkami liter popłynie z zapiekłej rany.."
Magdalena 17
Wysłany: 2005-07-18, 17:39
Basia przecież już sprostowałam swoja wypowiedz!! I wiem że nie jest hodowlana tylko pytałam dlaczego!!!!!!!!!!!!!!!!!! A piesek ze zdiecia jest BURSZTYNOWY wierzcie mi!!
oznacza zginąć.
Michael Quoist
metros
Wysłany: 2005-07-18, 20:54
Czemu mamy Ci wierzyc, że bursztynowy
Jak dla mnie jest rudo-biały i jak sie myle, to moj problem
Znak zodiaku: Dual
Wysłany: 2005-07-18, 21:18
Mam kilka sprawdzonych osob, ktore chcialy suczke SH, napisalam do nich i poprsilam o szybka odpowiedz. Moze ktos z nich ja wezmie. Przydaly by sie zdjecia...
metros
Wysłany: 2005-07-18, 21:42
A ty Asia nie masz zdjęć? Ponoć ZH Ci przesłał..
Sie mnie namięszało - to nie od tej suki były zdjęcia...
Co do rodowodu, jeśli znów nie mieszam, to ta suka nie miała nigdy wyrobionego rodowodu, ale jak zrozumiałem z maila hodowcy, metryka jest do odzyskania - jelsi więc ktoś chce ją zacząc wystawiać, to może i hodowlanke zrobi. Reszta informacji już indywidualnie... ale ReiMar chyba ma miec chętnych...
Magdalena 17
Wysłany: 2005-07-19, 09:52
No nie musicie wierzyć ale te zdiecie które wysłałam jest w formie gifu czy czegoś takiego i nie ma prawdziwych kolorów!! Nieiwiem jak sie wkleja tu te zdiecia w normalnej formie
oznacza zginąć.
Michael Quoist
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum