Znak zodiaku: Dual
Wysłany: 2005-01-03, 15:37 Szpice w potrzebie
W Łodzi w rejonie Rzgowska – Kolumny (podobno ulubione miejsce do porzucania niechcianych prezentow gwiazdkowych ) znaleziono ok. 3 miesieczna, czarna suczke SH – oczy rozne. Sunia miala obroze.
Kontakt – poczta@zahoryzontem.org
No dobra, właściciel juz został namierzony - suczka jest teraz u niego, czy zostanie to sie okaże, bo chyba coś nie do końca maja pojęcie co i jak...
Szczeniak sam na działce... może jeszcze w roli stróża? Zgroza, dobrze że mrozów nie ma...
Trudno było nie oddać, bo właściciel bez wątpliwości żadnych to jest, a jakbyśmy nie oddali to wróciłby z policją i już nic by się nie dało w przyszłości zrobić...
Nie jest jednak wykluczone że suczka ostatecznie trafi do nas (bo na adopcję "w nieznane" moga się nie zgodzić) - jeśli przy następnej ucieczce nikt jej nie ukradnie albo co gorsza nie podzieli losu innych zmasakrowanych psów na jezdni... wiem, okropny jestem że o tym pisze, ale mam w planie jeszcze fotoreportarz zrobić na net... niech no się tylko naucze jak siee fotki obrabia....
Wysłany: 2005-01-03, 19:32
Pilnie poszukiwany wlasciciel dla Froda - wiecej info TU
Jesli nowy wlasciciel nie znajdzie sie w ciagu tygodnia, to pies zostanie oddany do schroniska, gdzie najprawdopodobniej zostanie uspiony
ODDAM SIBERIANA HUSKY psy
suka 4-letnia, brała udział w wyścigach psich zaprzęgów, oraz szczeniaka 6-miesięcznego, zaszczepionego i odrobaczonego, w dobre ręce
Mirsk 4 stycznia 2005
...niestety w drugim brak namiarów - trzeba mieć wejściówkę na stronę
Mirsk jest niedaleko Świeradowa Zdroju, okolica Jeleniej Góry.
Wysłany: 2005-01-05, 23:40
Pilnie poszukiwany transport dla psa z okolic Sopotu do Katowic
Popytajcie znajomych, moze ktos pomoze, bo to pilna sprawa - chodzi o tego agresywnego (najprawdopodobniej byl bity, stad jego zachowanie) psiaka z BS - Froda - mamy chetnego, potrzebny tylko transport. I to szybko, bo lada dzien pies pojdzie do schroniska a tam go pewnie uspia z takim charakterkiem
A nie moze go ktoś przechować dwa tygodnie do zawodów w Sopocie? Wtedy ktoś mógłby go zabrac, na pewno ze Śląska bedą ludziska. Ja bym go mogła dowieść do Łodzi i moze ten ktoś odebrałby go u nas? Albo np. ew. dojechac moge do Piotrkowa - to juz jakaś część drogi, bo do Katowic i spowrotem to juz troche daleko... tzn. potem z Łodzi mogłabym go dowieźć, ale na takimch warunkach jak ty przywiozłaś do Lublińca Borę....
Wysłany: 2005-01-06, 11:05
ewaka napisał/a:
A nie moze go ktoś przechować dwa tygodnie do zawodów w Sopocie? Wtedy ktoś mógłby go zabrac, na pewno ze Śląska bedą ludziska. Ja bym go mogła dowieść do Łodzi i moze ten ktoś odebrałby go u nas? Albo np. ew. dojechac moge do Piotrkowa - to juz jakaś część drogi, bo do Katowic i spowrotem to juz troche daleko... tzn. potem z Łodzi mogłabym go dowieźć, ale na takimch warunkach jak ty przywiozłaś do Lublińca Borę....
Sprobuje znalezc kogos, kto moglby go przetrzymac te 2 tygodnie. Co do pozostalych rozwiazan, to musialby sie wypowiedziec zainteresowany - mam nadzieje, ze sie tu odezwie jak nie, to go zapytam na pw.
Jak zawsze - dzieki za pomoc i rady kochana jestes
Damian to super! Jeżeli nikt się nie znajdzie do przechowania (TAKATUKA, USH - MYŚLCIE, MYŚLCIE!!!!!), to ja go wezmę z Sopotu. Mogę go wziąc do nas i poczekać aż przyjedziesz, lub zawieźć ci go do Chorzowa, jeżeli zafundujesz mi paliwo , oczywiscie tylko na trasie łódź-katowice-łódź . Mamy diesla, ekonomicznego, wiec nie byłoby tak źle - myślę niecałe 80-100 zł za paliwo, ale to sam zdecyduj.
Dobrze by było gdyby Frodo nie trafił do gdańskieog schorniska, bo stamtąd to go moga wydac komukolwiek, a po haszczaka kolejka moze byc długa... We wrzesniu ten biały haszczak co był, zniknął błyskawicznie...
Damian, no i co z Frodem?? Rozmawiałam dziś z Igorem i w poniedziałek jak wrócą z Dusznik, to postara się go gdzies do zawodów ulokować. Historię Froda zna, bo też szukali mu domu (ta kobitka, chyba do nich się też zgłosiła). Oni mają ogrodzony teren, a Słonimski ma kojce, wiec jakoś dałby radę.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Gru 2004 Posty: 1013 Skąd: jest taka wieś ...
Wysłany: 2005-01-07, 21:37
ewaka napisał/a:
Damian, no i co z Frodem?? Rozmawiałam dziś z Igorem i w poniedziałek jak wrócą z Dusznik, to postara się go gdzies do zawodów ulokować. Historię Froda zna, bo też szukali mu domu (ta kobitka, chyba do nich się też zgłosiła). Oni mają ogrodzony teren, a Słonimski ma kojce, wiec jakoś dałby radę.
W każdym razie dajcie znać, co i jak.
Rozmawiałem z ReiMar no i podobno "hotel" u Igora juz jest zalatwiony?!
A Ty jako ze zdeklarowalas sie go podrzucic do Lodzi to niech tak zostanie. Ja po niego przyjade do Ciebie. Pasuje ?
a z podrzuceniem - pasi. Potrzebowałam kropki nad i. Nie miałam od ciebie wiadomości, czy np. sam sie po niego nie wybierasz w najbliższym czasie. Ale teraz juz wiem, i jest ok.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Gru 2004 Posty: 1013 Skąd: jest taka wieś ...
Wysłany: 2005-01-08, 16:40
Własnie wróciłem z mojej magicznej podyplomówki i odwalali mi zajecia zaplanowane na 22-23 wiec moze sie wybiore do Sopotu. Ale bedziemy w kontakcie, zobacze jak to bedzie.
To ja mam nowe psiaki potrzebujące dobrych domów...
znalazłam takie ogłoszenie (z dzisiaj)
Oddam 3 suczki, 1 czarno-biała (Shira 16 miesięcy), 2 srebrne (Kaira - 16 miesięcy i Kora(ich matka) - 2 lata i 4 miesiące). Są piękne i bardzo łagodne. Do domu z ogrodem.
To ja mam nowe psiaki potrzebujące dobrych domów...
znalazłam takie ogłoszenie (z dzisiaj)
Oddam 3 suczki, 1 czarno-biała (Shira 16 miesięcy), 2 srebrne (Kaira - 16 miesięcy i Kora(ich matka) - 2 lata i 4 miesiące). Są piękne i bardzo łagodne. Do domu z ogrodem.
Więc sunie na razie zostają u właścicielki i robi ona wszystko, żeby jednak ich nie oddawać, bo nie wyobraża sobie życia bez nich Zgłosił się do niej chętny na adopcję, który sobie wymyślił, że otworzy hodowlę sh i będzie je rozmnażał Naszczęście ta Pani się nie zgodziła i nie ma mowy, że odda psy do rozmnażalni Gdy nie będzie miała jednak innego wyjścia i będzie musiała oddać psa, to zrobi to za pośrednictwem bs.
Znak zodiaku: pstrąg this time
Wysłany: 2005-01-12, 17:29
kochany...az sie prosi zeby mu ktos mordke rozweselil..bo ma smutniasta
_________________ "I can think of nothing more wonderful than being a photographer because it's just you, this little box and the world and it's up to you to arrange that world in a rectangle...What better thing could you be doing?"
P. J. GRIFFITHS
Czy ktoś z was wybiera się 29-29 stycznia na wyscigi w Przymuszewie??? Szukam kogoś, kto pomógłby w transporcie psa z Wrześni ( koło Poznania) do Przymuszewa, gdzie odbierze go osoba adoptująca go.
W obu przypadkach nie wiem kiedy psy poszły do adopcji, ani kto je adoptował. Suke z Poznania sprawdzał nasz terenowy i zdołał się jedynie dowiedzieć, że już jej tam nie ma. A informacji o psie z chorzowskiego schroniska udzieliła mi wolontariuszka z tego schroniska i przy okazji nawiązaliśmy współpracę i w pierwszej kolejności będziemy informowani o szpicach, które trafia do tego schroniska . Wolontariuszka twierdzi, że niestety czesto trafiają do nich szpice
Tak - to Ela - ja właśnie ze strony schroniska go wzięłam i nadal tam jest - www.chorzow.schronisko.com na drugiej stronie psów do adopcji - może ktoś go oddał
Tak - to Ela - ja właśnie ze strony schroniska go wzięłam i nadal tam jest - www.chorzow.schronisko.com na drugiej stronie psów do adopcji - może ktoś go oddał
Meila od Eli dostałam dzisiaj więc psa tam nie ma, a jak wchodziłam jeszcze przed chwilą to psa nie było, teraz znów jest. To sa zdjęcia z 1 stycznia więc już pewnie większość nieaktualna jest, a Ela przez pomyłkę mogła wrzucić fotkę spowrotem, mi też czasem się to zdarza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum